Slik fyrer du opp din Morsø ovn
Er du i tvil om hvordan du skal fyre opp i din Morsø-ovn? Les den korte guiden nedenfor.
Hvis du skal bruke ovnen til pizzabaking, er det noen ting du må være oppmerksom på - men det får du mer informasjon om hvis du leser videre.
Er du fortsatt i tvil om hvordan du fyrer opp i din Morsø-ovn på riktig måte etter å ha lest guiden og sett den tilhørende videoen, så ikke nøl med å kontakte oss - vi hjelper deg gjerne!
Opptenning av Morsø Forno ovn
Å fyre opp Fornoen kan sammenlignes med å tenne bål. Plasser de største vedkubbene i bunnen og legg de små på toppen. Du kan aldri legge for mye ved, så det er bare å fylle på.
Når veden brenner opp fordeles det på den midterste steinen, hvor du tilfører mer ved. Hvis ovnen skal brukes til pizzabaking, kan du bruke finhakket ved for en raskere tenning.
Når dette er brent ned, gjentas det til det er glød nok til å dekke hele bunnen i ovnen. Du kan bruke Morsø ildtang for å unngå å brenne fingrene
Bruk riktig ved
Ved bruk av ovnen skal veden alltid være tørr, ren og ubehandlet. Bruk aldri drivved, det har et høyt saltinnhold som kan skade ovnen. Det er heller ikke bra å bruke furu, harpiksholdig tresorter, malt tre samt sponplater, da de kan utvikle giftige gasser under fyring.
Pizzabaking
Hvis ovnen skal brukes til pizzabaking, må den være veldig varm og det må være flammer i sidene. Ovnen skal være klar til pizzabaking på 30-60 minutter. Les mer om pizzabaking i Morsø ovnen her.